Реакцията на Аякс за Суперлигата и новия формат на Шампионската лига

Изпълнителният директор на Аякс Едвин ван дер Саар излезе с официално изявление относно създаването на новия турнир европейска Суперлига, който разтърси света на футбола.

“Аякс е напълно смаян и разочарован от обявяването на възможна Суперлига. Подкрепяме новата структура на Шампионската лига, предложена от УЕФА, както беше потвърдено в понеделник.

От няколко години участвам в дискусии относно нов формат за клубните състезания на УЕФА. В миналото Аякс е работил съвместно с ECV и KNVB, за да осъществи редица промени, например за да направи участието в Шампионската лига на УЕФА по-достъпно за клубовете.

Мислехме, че сме намерили решението с така наречения швейцарски модел, с повече международни състезания за повече клубове. Ние сме много разочаровани от внезапния и късен обрат, който колегите директори на някои водещи международни клубове направиха този уикенд, в резултат на което много несигурен период заплашва хоризонта на европейския футбол”, гласи съобщението на Ван дер Саар в сайта на Аякс.

 

Leave a reply