amos juga nervi cska

Расистки скандал на Армията. Манолев нарече Юга „маймуна“

Футболистът на ЦСКА Амос Юга заяви, че Станислав Манолев го е нарекъл маймуна по време на мача срещу Пирин Благоевград.

„След червения картон той започна да обижда Тибо Вион, който бе на земята. Аз само му казах „Вече приключи! Нека продължаваме“. Той явно бе ядосан и ме нарече „маймуна“. Аз се ядосах и го попитах какво каза, а той ясно го повтори още два-три пъти“, коментира играчът на „червените“.

„Мисля, че всички длъжностни лица чуха. Четвъртият съдия каза, че не го чул, техният треньор също. Не е моя работа дали ще го наказват, но такива неща не са нормални“, добави той.

„Аз разбрах, че това е известен футболист, с опит в чужбина, играл в сериозни отбори и е недопустимо да обижда на расова основа. Смятам, че има Господ, който да определи кое е правилно и кое не“, каза още Амос Юга.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе изключително афектиран от случилото се в края на първото полувреме, когато Станислав Манолев отправи думи към Амос Юга.

„Аз съм крайно разочарован от Манолев. Понякога не трябва да се преминава границата. Говорим за расизъм. Нямаме маймуни на терена. Това е доста осъдително и много неприятно“, сподели Младенов.

„Аз го споменавам, защото чух и видях какво става. Нужно ли е това да става. Това е една игра и спортсменството трябва да бъде на първо място. Решенията ги взима съдията“, добави треньорът на „червените“.

„Всеки един отбор иска да побеждава и прави всичко възможно да побеждава.“

„Не мога да кажа, че ми стана приятно, когато чух такива думи по адрес на наш играч. Това е непристойно поведение, липса на култура и възпитание“, каза още Стойчо Младенов.

Leave a reply