надал

Рафаел Надал пропуска остатъка от сезона

Носителят на 20 титли от Шлема Рафаел Надал е поредният тенисист, който е аут до края на сезона. Роджър Федерер и Доминик Тийм също пропускат турнирите до края на сезона заради контузии.

„Здравейте всички! Искам да ви информирам, че за жалост трябва да сложа край на сезон 2021.

Честно казано страдах повече отколкото трябва със стъпалото ми в последната година и имам нужда да си взема известно време. След като го дискутирах с екипа и семейството си, бе взето това решение и смятам, че е начинът, по който да продължа напред, опитвайки се да се възстановя.

Това е година, в която пропуснах неща, които значат много за мен, като „Уимбълдън“, Олимпийските игри, сега US Open, както и други турнири, които също са важни за мен. С оглед на факта, че през последните 12 месеца нямах възможността да тренирам и да се готвя, както и да играя по начина, който обичам, сметнах че това, от което се нуждая е време.

Не е нова контузия. Това е травма, която имам от 2005 година и не ми е попречила да развивам спортната си кариера през всичките тези години. Истина е, че бе сезон, в който нещата не се получиха така както трябва, както всички желаем и е време за решения, търсейки малко по-различен тип лечение в търсене на лечение, за да се намери ключът за този проблем.

Ентусиазиран и склонен съм да сторя каквото е нужно на всяка цена да си върна най-добрата форма, за да продължа да се състезавам за нещата, които ме мотивират и тези, които съм постигнал през всички тези години. Ще работя възможно най-здраво, за да се възстановя.

Благодаря за цялата ви подкрепа, разбиране и привързаност, които са много важни особено в тези трудни времена. Обещавам ви, че ще работя усилено, за да опитам да продължа да се наслаждавам на този спорт за още известно време.
Голяма прегръдка за всички“, Надал в обръщение към феновете си в социалните мрежи.

 

Leave a reply