герейро

Рафаел Герейро – французинът сред португалците

Португалия и Франция излизат един срещу друг в група F на Евро 2020 в повторение на финала от последното първенство. Двубоят на 23 юни на „Пушкаш Арена“ в Будапеща ще бъде по-специален за един футболист от селекцията на Португалия. Това е левият флангови футболист Рафаел Герейро, който има специална връзка с Франция.

„Изборът не беше лесен. Роден съм и съм израснал във Франция.Майка ми е французойка, а баща ми е португалец, но вкъщи не говорим много португалски“, заявява Герейро, който е забелязан от треньора на „мореплавателите“до 21 г. Руи Жорже през 2013 г.

Герейро е една от основните фигури за Португалия на това първенство, след като се разписа в първия мач срещу Португалия, а срещу Германия си отбеляза автогол. Той тренира в академията Клерфонтен, а впоследствие подписва с Каен. Прави дебюта си в Лига 1 с екипа на Лориен, откъдето в крайна сметка е взет от Борусия Дортмунд.

Преди 5 г. Рафаел Герейро стана европейски шампион точно във Франция след успех именно над домакините. „Постигнахме нещо необикновено, но много съжалявам за французите“, казва Герейро.

Leave a reply