radostin vasilev

Радостин Василев за БФС: Знаете ми мнението, няма как УЕФА да наложи санкция за намеса на държавата

Министърът на спорта Радостин Василев отговори на журналистически въпроси свързани с желаната промяна от обществеността свързана с ръководството на БФС. Той не отговори директно на въпрос: Смятате ли че трябва да има промяна в БФС?

„Няма да отговоря директно, но още ви попитам вас. Вие смятате ли, че трябва да има промяна в БФС? Нека мина от нашата страна. Не е необходимо отговорът да бъде изричан на глас от мен, но знаете какъв е той“, каза Радостин Василев.

Той бе попитан дали може да се стигне до санкция от УЕФА при намеса на държавата в работата на футболната централа. „Няма никакъв шанс БФС да загуби лиценза си от УЕФА. Знаете колко дълги години работя по казуси в БФС. Държавата по никакъв начин няма да се намесва в сегменти, които УЕФА забранява. Държавата ще защитава обществения интерес към спорта“, каза Василев.

То призна, че все още не се е запознал в подробности с това какви са моментните отношения между Министерството на спорта и футболния съюз, но ако има отпуснати средства към БФС държавата ще преценява как да реагира, ако има нещо непрозрачно.

Leave a reply