radostin vasilev

Радостин Василев: Никой не иска да инвестира в уредени мачове

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев коментира срещите си с ръководствата на ЦСКА и Левски. Той призна, че е останал с добри впечатления от тях, като те са били опознавателни. Според него проблемът с финансирането в българския спорт идва от липсата на прозрачност и уредените мачове.

„Впечатленията ми от срещите са много добри. Надявам се да продължим диалозите с другите спортни клубове в страната. С Левски коментирахме усложнената ситуация в клуба. Това бе опознавателна среща. Нормално е да има равнопоставеност с ЦСКА“.

„С Берое ще говорим, ако ни потърсят. С Левски и ЦСКА ние поискахме срещи, защото са 80% от любовта на България. Трябва да се занимавам и с другите спортове, не съм министър на футбола, а на спорта“.

„Въпросът с Българска армия и Панчарево е много сложен. Натрупани са дългове, които не знам защо толкова години не са коментирани. Вече от градоустройството ще стане ясно дали ЦСКА ще може да направи промените, които иска. Целта ми е да стана мост между ЦСКА и “Сердика спортни имоти”. Трябва в най-скоро време да продължим напред“.

„Трябва да се създаде комисия на “Сердика спортни имоти”, която да оцени промените, които са направили от ЦСКА на Панчарево. Трябва да се създаде общо дружество. Притесненията на ЦСКА със спортните книжа са и наши притеснения

„Разговаряхме и с Левски за стадион. „Георги Аспарухов“ е със сектор без козирка, а сега разбрах, че имат проблеми и с хидроизолацията. Наско Сираков, Иво Ивков и Станимир Стоилов са оптимисти за бъдещето. Левски няма да бъде онеправдан“.

„От седем дни съм министър. Поемем министерство с много проблеми. През следващите няколко месеца ще бъде много интересно“.

„Основният проблем в българския спорт е липсата на правила и прозрачност. Ако спортът не стане държавна политика, аз нямам ресурса с 96 милиона лева да правя чудеса с магическа пръчка. Имам сили да се справя и да работя добре“.

„Не сме коментирали детайлно кога и дали ЦСКА ще спре да плаща наем. Това решение не може да бъде взето само от мен. С учредяването на новото дружество това може да бъде възможно“.

„Ще се срещна с ръководството на спортния тотализатор след Нова година. Огромна част от финансирането на спорта идва именно от него“.

„От този момент съм министър на младежта и спорта. Сектор „младеж“ остава в нашето министерство. Настоявах това име да остане. Всичко е спокойно. Тази сутрин официално е направена промяната. Този отдел досега е бил неглижиран, сега смятам да го развивам“.

„Към момента нямам покана за разговор с БФС. Веднага след Нова година ще поканя на среща всички спортни федерации“.

„Държавата започва с бюджета от миналата година. Разговарял съм с Асен Василев. Всяко министерство ще получи 1/12 от бюджета“.

„Проблемите със стадиона на ЦСКА са основно извън Министерството на спорта. Заедно трябва да разговаряме с архитекта и да разрешим проблемите. Предвиждам лична моя среща с главния архитект. Когато всички детайли около инвестициите на ЦСКА, ще излезем с официална информация“.

„Всички инвеститори в българския спорт изпитват затруднения. Някои спортни клубове плащат данъци, като АД, което работи на печалба, но 99% от тях не работят на печалба. Никой не иска да инвестира в уредени мачове. Когато променим картинката, ще се намерят и инвеститори“, каза Радостин Василев.

Leave a reply