йович

Провал за 63 милиона евро

Реал Мадрид извади 63 милиона евро, за да изпревари конкурентите за подписа на Лука Йович от Айнтрахт Франкфурт. Това беше през лятото на 2019 година. „Кралете“ имаха сериозна конкуренция в борбата за подписа на 23-годишния нападател. Сезон и половина по-късно това се превърна в проблем за 63 милиона евро.

В последния си сезон за Айнтрахт Йович вкара 27 гола и направи 7 асистенции в 48 мача.

Сърбинът бе определян като мощен и ефективен нападател с голямо бъдеще, който с течение на времето трябваше да помогне на Реал Мадрид с реализирането на голове.

Вместо това сърбинът показа неочаквана незрялост, подправена от мускулни травми, рецидиви поради липсата на предпазливост и коронавирусна инфекция поради неговото безразсъдство.

Зинедин Зидан го защити публично, но го осъди, тъй като му ограничи игрово време. В първия сезон той вкара 2 гола и направи 2 асистенции в 27 мача, а игровото му време бе 809 минути.

През първата половина на 2020/21 сърбинът е взел участие в едва 59 минути, които са разпределени в 5 мача, като той нито е успя да вкара, нито да направи асистенция.

Не само това, но Лука Йович натрупа 13 поредни мача без да изиграе нито една минута за Реал Мадрид. Последното му участие датира от ноември 2020 година с националния отбор на Сърбия.

Трансферът беше единственото решение и за двете страни, с надеждата, че Йович ще се събуди, а Реал Мадрид се надява да си върне част от направената инвестиция в него, която засега е пагубна за клуба.

Leave a reply