Причините Мбапе да поднови своя договор с ПСЖ

Относно бъдещето на Килиан Мбапе се спекулира от месеци и не са малко онези, които са развълнувани от възможността той да напусне Пари Сен Жермен и да се насочи към друг отбор. Това на този етап изглежда малко вероятно, защото всичко показва, че играчът не планира да напусне парижкия клуб.

Договорът на Мбапе с ПСЖ изтича през юни 2022 година, а клубът се надява скоро да постигне споразумение с него относно продължаването на контракта.

Намерението на ръководните фактори в ПСЖ е да го задържи, за колкото се може по-дълго време, като по този начин изпълнят заповедта, която идва директно от Катар.

Собствениците на клуба искат да видят своя играч, младата звезда на френския национален отбор на Световното първенство през 2022 година, което ще се проведе именно в Катар.

Този план дори надхвърля спорта, защото е държавен въпрос, тъй като по този начин е заложен глобалният имидж на Емирството, който планира да покаже на света успешния си спортен проект. Именно заради това е наложително Килиан Мбапе да продължи в ПСЖ.

За да задържи Мбапе, ПСЖ му отправи предложение за удължаването на договора с още две години въз основа на следните спортни, икономически и политически причини.

Първо: ПСЖ е успешен спортен проект, който е лидер във френското първенство и има реални шансове да спечели Шампионска лига. Миналата година парижкият клуб загуби на финала от Байерн. Този сезон всички в клуба са убедени, че ПСЖ отново ще играе на финала на Шампионска лига.

Другият спортен аспект, който трябва да се има предвид е, че откакто Франция спечели Световното първенство във Франция, Мбапе придоби измерение в съблекалнята, което се равнява по ранг на другите големи звезди на отбора.

Мбапе заедно с Неймар и Анхел Ди Мария направиха един от най-страховитите тризъбеца в Европа. Освен това той се чувства ценен и уважаван от своите съотборници, треньорския щаб и борда на директорите. Отговорностите, които той поиска да поеме, вече са му възложени, всички го уважават и той е един от лидерите на отбора.

Второ: ПСЖ предлага заплата на Мбапе, която ще го направи един от най-добре заплатените играчи в света. Освен това споразумението е много удобно за него по отношение на печалбите от имиджовите и търговски права, получени от маркетинг и реклама. Освен това за Мбапе има специално разработен рекламен план, а целта е той да се превърне в едно от лицата на катарските компании.

Трето: Мбапе, заедно с Неймар ще бъдат посланиците по време на Световното първенство в Катар, за което ще бъде организирана специална имиджова кампания.

Сред привържениците на ПСЖ и французите като цяло има единодушно мнение, че Мбапе ще продължи да играе във Франция.

Остава да видим дали Мбапе ще приеме тази оферта и ще се обвърже с ПСЖ до лятото на 2024 година.

Leave a reply