натов

Почина баскетболната легенда Спас Натов

На 53-годишна възраст почина една от легендите на българския баскетбол – Спас Натов, съобщиха от Българската федерация по баскетбол.

„Загубихме едно голямо име! Загубихме един прекрасен човек! Почивай в мир! Поклон пред светлата му памет!“, пишат на официалната им уебстраница.

Поклонението в памет на Спас Натов ще е в петък, 28 май, от 10:00 до 13:00 ч. в спортна зала „Христо Борисов“ във Варна. Погребението ще се състои на 29 май, събота, в 13:00 ч. в гробищния парк в родния му град Пазарджик.

Спас Натов е роден на 5 февруари 1968 в Пазарджик и започва баскетболния си път, когато е едва 8-годишен. Играл е за ЦСКА, “Славия” и “Черно море” в клубния си път, а в националния отбор участва на две европейски първенства – през 1991 и 1993 година. Между 2006 и 2016 година беше на три пъти треньор на мъжкия отбор на “Черно море” и работи с подрастващи в школата.

От есента на 2017 година той се завърна в родния си град, където бе треньор в школата на “Хебър”. След това отново се върна във Варна, където продължи работата с млади таланти.

На терена Натов бе известен с ювелирната си и интелигентна игра на поста център, въпреки че почти винаги отстъпваше ръстоо на своите противници. Като треньор пък остана в сърцата на фенове и играчи с познанията и топлината си.

Leave a reply