българска армия 1

По план ЦСКА строи новия стадион до края на 2024 г.

Според плановете на ЦСКА относно стадион „Българска армия“, съоръжението трябва да бъде готово до края на 2024 г., като работата трябва да продължи 21 месеца. Това гласи планът на „армейците“ за техния дом, чийто сума ще бъде 45 милиона евро. Възвръщането на тази инвестиция е планирана за преиод от 15 години.

Планът за реконструкцията на стадиона е изготвен от консултантска компания от Германия, като той бе показан от собственика на клуба Гриша Ганчев по време на гостуването му в предаването „120 минути“ по bTV.

Там той сподели, че инвестициите за реконструкцията на „Българска армия“ ще дойдат от него и Юлиан Инджов, от трима инвеститори и още един партньор, чиято самоличност бе запазена в тайна.

Новият стадион трябва да бъде от четвърта категория на УЕФА, като според плановете, той ще популяризира не само футбола, но и други спортове и развлечения. Капацитетът на съоръжението трябва да бъде 15 000 седящи плюс още 3000 правостоящи места.

В планът е посочено още, че новият стадион няма да излиза извън очертанията на сегашния, като за целта ще се премахне пистата и на нейно място ще се построят трибуни. Новият стадион ще има паркинг с капацитет 3000 места, като проектът е направен и с мисъл за природата, тъй като „Българска армия“ се намира в центъра на „Борисовата градина“. Самият Гриша Ганчев обеща, че при строежът няма да бъде отсечено нито едно дърво и ще се работи природосъобразно.

Според този план строежът на новият дом на ЦСКА трябва да започне през април 2022 г. и да приключи през декември 2024 г., като през това време отборът ще домакинства на Националния стадион „Васил Левски“.

В сряда, 15 декември, ще се обсъди новия подробен устройствен план на „Борисовата градина“ и тогава ще има повече яснота относно това до каква степен „червените“ ще могат да реализират поставените планове.

Leave a reply