пиоли

Пиоли: Направихме нетипични за нас грешки

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли не остана никак доволен от играта на своя отбор при равенството 2:2 срещу Салернитана, която определи за твърде хаотична.

„Отборът не се справи добре по отношение на техниката и решенията. Бяхме хаотични, пасовете ни не бяха прецизни, не се възползвахме от пространствата и платихме скъпо за някои наивни грешки. Започнахме силно и взехме преднина, но трябваше да бъдем по-балансирани при техните голове и да разчетем ситуациите по-добре. Бяхме твърде хаотични и имахме редица големи възможности да си върнем аванса след почивката, но не се възползвахме от тях. Разочаровани сме, защото не играхме обичайния си футбол. Разбира се, че сме недоволни, тъй като можехме да се справим по-добре“, заяви Пиоли след мача.

„Притеснителното е, че започнахме добре, но след това направихме грешки, които не бяхме допускали напоследък. При головете бяхме разсеяни по отношение на опазването на играчите им. Все пак е позитивно, че възстановихме равенството, но не можем да отречем, че дойдохме тук за победа. Трябва да се поучим от нашите грешки и да се представим по-добре следващия път. Скарах се на Рафаел Леао, защото той постоянно се връщаше назад, за да получи топката, а аз исках той да атакува пространствата. И все пак ако той беше вкарал със задната ножица, щяхме да си говорим за него и за мача по различен начин. Мога да се закълна, че виждах как топката влиза“, каза още наставникът на „росонерите“.

Leave a reply