пардю

Пардю: Не съм се отказал да бъда треньор, но исках да се пробвам като директор

Техническият директор на ЦСКА Алан Пардю даде интервю за новия брой на британското футболно списание „Four Four Two“. Любопитното е, че 59-годишният англичанин отговаряше на въпросите на читатели, изпратени през профилите на списанието в социалните мрежи. Един от тях го попита за сегашната му работа при “червените”.

“Имах няколко оферти от Чемпиъншип, но прецених, че работата като технически директор ще ми даде нов опит, за да видя как ме възприемат треньорите и как аз ще възприема работата с тях. Не съм се отказал от желанието си да работя като треньор, но исках да се пробвам в тази нова роля. Харесва ми! Работата на техническия директор е да следи дали трансферите, скаутите и целият екип около треньора работят в правилната посока и клубът да е ориентиран към бъдещето”, заяви той.

“Във Висшата лига отборите разполагат с повече финанси и могат да си позволят много неща. Например могат да имат по 10 специалисти от различни аспекти на спорта. Бюджетът на ЦСКА не е такъв и затова се опитвам да внеса малко експертиза от Висшата лига в рамките на разполагаемите финансови параметри. Хората са изключително гостоприемни и София е хубав град, а тренировъчната ни база е в подножието на планината”, каза Пардю.

На друг въпрос техническият директор на ЦСКА признава, че най-вероятно следващата му работа ще бъде като треньор в Англия.

Leave a reply