море

Панайотов: Трябва да накараме Левски да се съобразява с нас, не им отстъпваме

Полузащитникът на Черно море Васил Панайотов говори преди утрешното гостуване на Левски в мач от последния редовен кръг в Първа лига. Халфът е със счупена ръка и със сигурност няма да вземе участие в двубоя. Той призна, че „сините“ са в подем, като според него варненци трябва да накарат Левски да се съобразява с играта им, а не обратното.

панайотов

„Опитвам се по време на тренировките да давам максимума от себе си. Мисля, че любовта и желанието му към футбола, е ключът да поддържам 90 минути на добро темпо“, заяви той на въпрос как успява да поддържа високо темпо през целия мач.

„В момента съм с гипс. Имам уверението на лекаря, че всичко е минало успешно и просто чакам момента, в който ще ми се позволи да тренирам. Мисля, че до 10 дни ще ми свалят конците и той каза, че със специална шина ще почна да тренирам. Чисто бегови упражнения, че да не губя физическата си подготовка. Ако се подобрявам с всеки изминал ден, той ще каже. Аз съм такъв, че при мен винаги е ставало по трудния начин. Това е един урок, трябва да дам 200%, за да се върна по-бързо. Не искам да губя време да не се наслаждавам на футбола и да не помагам на моя отбор“, каза Панайотов относно получената контузия на ръката и възстановяването му.

„Аз не искам да кажа, че сезонът е приключил за мен. Доста ми е тежко. Знаем в каква фаза е шампионатът. Нашият отбор в момента играе много добре. Цялата година играем доста атрактивен футбол. Чувствам се подготвен и готов. Не искам да кажа, че е приключен. Искам да ми дадат знак, че мога да започвам да се възстановявам. Пък каквото е писано, все пак здравето е най-важно. Колкото по-скоро се върна при моите колеги, ще съм по-пълноценен“, коментира халфът на Черно море.

„Всички осъзнаваме колко е важен мачът с Левски. Много е добре да влезеш в плейофите като трети. Доста по-различен е Левски. Всеки един вижда, че с всеки изминал мач Левски играе по-добре. Доста добри попълнения имат през зимната пауза. Може би това ще е най-хубавият мач за мен в efbet Лига. Два силни отбора, които играят атрактивен футбол, за феновете, ще се изправят пред пълен стадион. Ще е удоволствие за феновете. Мисля, че сме готови за този мач и мисля, че със спокойствие можем да се надиграваме с Левски. Можем да достигнем и един хубав и положителен резултат“.

„Мислели сме защо сме по-добри като гости. Може би като гостуваме терените са една идея по-добри. Нашият отбор иска да има добри условия за футбол, за да покажем какво можем. Убедихме се последния мач с Ботев Враца. „Тича“ е една идея по-добре. Топката вървя по-бързо и играхме футбол, който иска треньорът и самите ние. Може би това е ключът. По-добрите условия навън, но пък и като гостуваш трябва да дадеш 120% от себе си. Не че във Варна не ги даваме, но там е по-трудно. Мисля, че при нас е това, че сме доста силен колектив. Осъзнаваме всеки един мач колко е важен за отбора. Като показваш себе си, и ти израстваш и отборът става по-силен“, смята Панайотов.

„Левски е силен отбор като цяло в момента. Мисля, че новото попълнение Велтон показва доста добри качества. Вкарва голове. Може би той изпъква в този момент. Има доста добри футболисти – Георги Миланов, Филип Кръстев. Ние трябва да направим така, че техните футболисти да се съобразяват с нашите качества и нашата игра, защото не отстъпваме като качества на Левски. Хората го виждат“

„Ние, Ботев и Левски ще се борим за третото място. Накрая ще е трети този, който е по-концентриран и си вземе мачовете. Мисля, че никой не харесва този формат. Вече не знам колко години се играе. Дано да има промяна. В крайна сметка това е форматът. Ние трябва да се съобразим с него и да показваме добри игри. Всичко се решава на терена. Ако вземеш три точки, си спокоен и това е“.

„За мен винаги е важно да съм концентриран върху отбора, за който играя в момента. Винаги съм казвал, че не е даром да си в някой отбор. Всеки ден трябва да работиш и да се показваш. Щастлив съм, че съм в Черно море. Надявам се да съм оценен, да помагам на колегите и да съм добре. За националния отбор – важно е да е силен. Смятам, че хората там избират правилните футболисти, така че той да върви напред“.

„Не мога да отлича някой от младите халфове в Черно море. Те ще са по-добри от Васил Панайотов в бъдеще. Павел Георгиев има доста добри качества. Има бъдеще за него и за другите млади футболисти. В последно време Черно море вкарва доста добри юноши. Трансферира двама, очаквам това лято защо не още един трансфер?“, каза за финал той.

Leave a reply