Отборът на Уилямс има нов изпълнителен директор

Йост Капито ще ръководи отбора от 1 февруари 2021

Реструктурирането на отбора на Уилямс след неговото закупуване от американския инвестиционен фонд Дорилтън Кепитъл, като най-новото попълнение в редиците на легендарния британски тим е германецът Йост Капито. Той ще заеме поста изпълнителен директор и ще отговаря за ежедневното ръководство на отбора.

„Голяма чест е да мога да се присъединя към Уилямс в тези вълнуващи времена за отбора и Формула 1 като цяло. Чест е да съм част от бъдещето на този отбор, носещ толкова важно име за спорта. Посрещам това предизвикателство с много респект“, заяви Капито.

 (Photo by Massimo Bettiol/Getty Images)

За германеца това няма да е дебют във Формула 1, тъй като за кратък период през 2016 година той бе изпълнителен директор на екипа на Макларън, а преди това той бе ръководител на програмата на Volkswagen в Световния рали шампионат (WRC) където под негово ръководство германците спечелиха титлите при пилотите и производителите между 2013 и 2016.

Освен назначението на Капито, от Уилямс обявих и постоянното назначаване на Саймън Робъртс на поста ръководител на отбора. Британецът зае тази позиция след като семейство Уилямс се оттегли от ръководството на тима след Гран При на Италия през септември, като тогава той бе назначен само временно на нея.

Leave a reply