Официално: ЦСКА с нова забрана да картотекира играчи, ясно е заради кого

Българският футболен съюз официално забрани на ЦСКА да картотекира нови футболисти. Това стана ясно от решенията на Дисциплинарната комисия, които бяха публикувани на сайта на родната централа.

„Червените“ нямат право да картотекират нови футболисти заради финансови задължения към бившия си играч Сержиньо, както и към мениджъра Франциско Морено Руано.

Както е известно преди няколко дни от ФИФА обявиха, че на „армейците“ ще им бъде наложено въпросното наказание.

На 1 февруари пък заради дълг към Юнес Бенжелюн, на ЦСКА им бе забранено да картотекират нови попълнения. Санкцията беше вдигната няколко дни по-късно, след като задълженията бяха платени.

Ето какво съобщиха от ДК:

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ

Дисциплинарна комисия

Решения  –  22.02.2022 г.

Предвид неизпълнени финансови задължения към Серджо Филипе Диас Рибейро от  ПФК „ЦСКА-София“ гр. София,  съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА – забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 18.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК „ЦСКА-София“ гр. София влизащо в сила от датата на сезиране.  Забраната е в сила до следващо  решение на ФИФА.

Предвид неизпълнени финансови задължения към Франциско Морено Руано от  ПФК „ЦСКА-София“ гр. София,  съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА – забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 18.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК „ЦСКА-София“ гр. София влизащо в сила от датата на сезиране.  Забраната е в сила до следващо  решение на ФИФА“.

Leave a reply