florentino peres

Нови записи с Флорентино Перес, този път той говори против медии и журналисти в Испания

Сканадите с изтекли записи на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес продължават. От испанското издание „El Confidencial“ пуснаха нова порция аудиозаписи с Перес, на които той говори по адрес на някои от медиите в Испания.

„Трябва да спечелите битката с „Marca“ и „Televisión Española“. И по този начин трябва да изолирате не „El País“, който не се държи зле, а по-скоро „Relaño“ и „De la Morena“. „El Rondo“ повече няма да съществува. Ако е за няколко месеца, да бъде махнат веднага. Ако е за няколко сезона, ще трябва да изчакаме до лятото. Луис Фернандес е фен на Реал Мадрид. Той вече отне договора от Роберто Гомес, за да даде подробности. „El Rondo“ вече няма да го има. Вместо това ще я има програмата за Реал Мадрид на Ферерас“, казва Флорентино Перес в аудиозаписи от периода 2007 – 2012 г.

В тях президентът на Мадрид говори за някои имена на журналисти, които Хосе Антонио Абелан посочва в своя защита срещу обвиненията на президента на „лос меренгес“ в официално изявление на клуба.

На записите Перес казва също: „Не ни остана нищо друго освен “Marca“. Сега трябва да хванем „Marca“. Защото с „Marca“ и испанската телевизия всичко свърши. Вече нямат никого, а също и останалите ще се срамуват да останат сами, защото в момента „Marca“ е с тях. Плашещо е. Това, което направи „Marca“, е недостойно и жалко нещо и това, което „Televisión Española“ направи публично … Но „El Rondo“ ще свърши, защото има разумен човек, който е Луис Фернандес. Тази среда ще върви добре“.

В лични разговори Флорентино Перес разговаря и с известния мадридски журналист Томас Ронсеро, работещ за групата „Prisa“, която е голямата цел на Флорентино: „Всички срещу „Prisa“. Днес това може да се направи. А какво ще кажете за Ронсеро? Ако някой каже нещо на Ронсеро, той се набръчква … Това е, че трябва да отидете и да искате сега, след като обобщената тайна бъде издигната … Трябва да отидете за него. Трябва да отидем за Ронсеро“.

Освен това Флорентино говори лошо и за двама от смятаните от много хора за близки до него журналисти Едуардо Инда (директор на „Marca“ по това време) и Алфредо Реланьо (директор на „As“).

„Казвах на Инда:„ Говорете добре за футболистите, по дяволите, ако става въпрос за Реал Мадрид. Но никой не искаше да ме послуша, въпреки че бях президента. Ако напишете някаква глупост за 21-и век, хората ще ви помислят за глупак. Така губиш имиджа си във вестника. Да видим, аз бях на това с краля, а сега и на инаугурацията на „Telefónica“ си свърших работата и този също беше там. Антонио ми каза: „Моля те, Флорентино, помогни ми да изкарам Инда на пътя“. И аз му казвам „Ако не става, Значи е порастнал. Но ако той застане на снимките, ако тръгне на пътешествие … Ако се е смятал за важен тип … Ако е луд. Единственото нещо, което му харесва, е да се появи. Виж, той бе направен директор заради мен и Антонио, ние оказахме натиск върху Педро Х“, казва още президентът на Реал Мадрид в тези разговори.

На тях той продължава, споделяйки кои журналисти смята за врагове: „Реланьо ме мрази. Аз съм президент за втори път против волята му. Той не е мой приятел. Уважавам всички, но той е ябсолютен мой враг. И Маталанас също, не се заблуждавайте“.

Моят човек е Фери. Махнах го от групата „Prisa“, защото той вече мразеше групата „Prisa“. Ферерас е страхотен професионалист. Той е честен и почтен, а някои от другите там са тъпаци. Няма да те лъжа, аз ги мразя. Ти му кажи: „Направи нещо, което може да прецака Себриан … И бум“ Там са той, Контрерас, Рурес, Луис Фернандес … Всички, които са работили в „Prisa“ са такива, каквито са … кучи синове. Но не сега. Сега те са жертви и са недоволни, че искат да ги премахнат“, се чува още на аудиозаписите.

Това са поредните аудиозаписи, в които се уват скандални думи от устата на президента на Реал Мадрид. Наскоро изтекоха записи, на които той обижда играчи като Раул, Икер Касияс, Кристиано Роналдо и Жозе Моуриньо.

Leave a reply