quatar 2022

Нов кръг от световните квалификации стартира днес

Новият 5-и кръг на световните квалификации в зона “Европа” започва днес с 13 мача от 5 групи. Навсякъде става все по-оспорвано и всяка спечелена точка може да бъде от решаващо значение накрая. Затова можем да очакваме много интересни сблъсъци по терените на Стария континент.

Повечето погледи тази вечер ще бъдат насочени към Киев, където Украйна посреща Франция в среща от група “D”. Мачът е от особено голямо значение за домакините, които до момента имат 4 равенства в актива си и всяка точка ще им е особено нужна в битката за второто място. Украинците могат да дадат заявка дори и за първата позиция, ако спечелят днес, тъй като ще скъсят изоставането си от “Петлите” само на 1 точка. Победа за Франция пък до голяма степен ще им гарантира спечелването на групата и директно класиране за Катар 2022.

Любопитен изглежда и двубоят между Нидерландия и Черна гора в група “G”. Това е една от най-оспорваните групи до момента, където в битка за челните места са събрани цели четири отбора. Нидерландия и Черна гора в момента са с равен актив от по 7 точки, така че днешният мач може да е ключов за продължаването на един от двата тима към световните финали.

Струва си да обърнем внимание и на двубоя между словакия и Хърватия в група “Н”, където двата тима също са преки конкуренти за първото място. Любопитно ще бъде да видим и ще продължи ли победния ход на Дания в група “F” в гостуването на Фарьорски острови.

Ето срещите днес:

Група “А”

От 19:00 часа

Сърбия – Люксембург

Ирландия – Азербайджан

Група “D”

От 16:00 часа

Финландия – Казахстан

От 21:45 часа

Украйна – Франция

Група “F”

От 21:45 часа

Фарьорски острови – Дания

Израел – Австрия

Шотландия – Молдова

Група “G”

От 19:00 часа

Латвия – Норвегия

От 21:45 часа

Гибралтар – Турция

Група “Н”

От 19:00 часа

Словения – Малта

Кипър – Русия

От 21:45 часа

Словакия – Хърватия

Leave a reply