Неразбирателство с Грановская и изпусната съблекалня са част от причините за уволнението на Лампард

Франк Лампард беше уволнен от Челси в понеделник сутринта, но предупредителните знаци бяха налице поне месец по-рано.

Лампард бързо бе уволнен в спокоен, но труден разговор, който отне само половин час.

„Не се притеснявайте, всичко ще свири скоро“, каза член на треньорския щаб на Лампард към някои играчи, седмица преди уволнението реално да стане факт.

Абрамович и Челси потвърдиха раздялата с Лампард

Лампард е обвиняван в това, че е разговарял в съблекалнята и на тренировъчната база само с играчите, с които е харесвал. Футболистите, които не са попадали в неговия „приятелски кръг“ не са разговаряли с мениджъра си в продължение на много месеци.

Директорът в Челси Марина Грановская е в основата на решението на клуба да се раздели с мениджъра Франк Лампард. За тази година и половина той на няколко пъти е влизал в конфликт с рускинята, която е дясната ръка на собственика Роман Абрамович.

Грановская поне на три пъти е била в разногласия с Лампард – в случая с “разжалването” на вратаря Кепа Арисабалага и нереализираните трансфери на Деклан Райс и Джеймс Тарковски.

Моуриньо за уволнението на Лампард: Това е бруталността на футбола

След поредица от колебливи изяви на Кепа мениджърът на Челси загуби доверие в него и настоя за взимането на нов вратар. Грановская обаче настоявала Лампард да продължи да му гласува доверие с надеждата той да си върне увереността. Както е известно, испанецът беше закупен за рекордните за футболист на този пост 80 милиона евро. Дали заради това, дали поради други причини, но дясната ръка на Абрамович не одобрявала решението на Лампард да го забие на пейката.

И докато този сблъсък завърши в полза на Лампард с отпускането на средства за привличането на нов вратар – Едуар Менди, не така се развиха нещата с други две желания на мениджъра. Той настояваше за закупуването на Деклан Райс от Уест Хем и Джеймс Тарковски от Бърнли, но нито един от двамата не пристигна на “Стамфорд Бридж”.

Грановская особено е била против трансфер на Райс, защото той е юноша на Челси и навремето беше отпратен от клуба като безперспективен. Така евентуално негово завръщане би било уронило престижа на “сините”, още повече че би трябвало да се платят доста пари и за него – около 40-50 млн. евро.

Челси уволнява Франк Лампард

Лампард е искал да бъде продаден Антонио Рюдигер и затова го извади от своя състав в началото на сезона. Германецът стана жертва именно на противоборството между Лампард и Грановская. Рускинята не се интересуваше от действията на мениджъра на Челси и категорично се обяви против привличането на Райс. Бордът на директорите на Челси нареди на Лампард да се справя с това, което той вече имаше. Това включваше привлечените като свободни агенти през лятото Маланг Сари и Тиаго Силва.

Информациите от “Стамфорд Бридж” показват, че Лампард е бил в обтегнати отношения и с Петър Чех.

Бордът на директорите на Челси беше изключително загрижен относно представянето и резултатите през настоящия сезон. Шефовете бяха притеснени най-вече относно факта, че Лампард не успя да извлече максимума от Кай Хаверц и Тимо Вернер, за които бяха инвестирани 118 милиона паунда.

Франк Лампард е загубил и съблекалнята. Говори се, че редица от футболистите са били „наранени“ от критиката на Лампард към отбора. Някои играчи категорично са се настроили срещу мениджъра заради неговото отношение към тях.

Абрамович иска класиране в топ 4 от Томас Тухел

Leave a reply