михайлов

Михайлов: Дължим на феновете купа, искам да виждам силен Левски

Левски дължи на феновете трофей и турнирът за купата на България е най-лесният път до такъв, заяви вратарят Николай Михайлов след завръщането на отбора от подготвителен лагер в Хърватия.

Капитанът добави, че очаква през пролетта да види боеспособен Левски и това трябва да се случи още в първите мачове.

“Мисля, че физически си свършихме работата. В последните дни бе натрупана доста умора и физически, и психически. В контролите имаше и позитивни, и негативни неща, върху които тепърва ще работим. Има някои нови момчета и доста млади. Има върху какво да се работи и да се балансира още. Има 10 дена да се работи върху тактика, схема на игра и да се надяваме втория полусезон да изглежда по-добре от първия. Мисля, че в дефанзивен план с новите попълнения се вдигна доста нивото. Не допускаме толкова много положения. За мен най-важното е, че съм здрав, представих се на едно добро ниво. Най-важното е във всичките си минути, които играх, успях да запазя мрежата си суха. Като колектив мисля, че сме добре. Това бе една от основните ми цели, когато се завърнах преди 2 години – опита и моите виждания, които натрупах в чужбина, да ги допринеса в съблекалнята. Имаме доста чужденци и млади момчета, но мисля, че от гледна точка на колектив успяхме да се сплотим. Това е моята основна роля, да приобщим бързо новите. Това е една от основните роли на един капитан заедно с другите по-опитни футболисти. За мен най-важното е Левски да бъде силен, няма значение кой и как, въпросът е Левски да върви нагоре“, коментира Михайлов.

„Юношите са част от отбора на Левски, но преходът към мъжкия футбол е много труден. Да очакваме да стартираме по 4-5 юноши и да правим резултати, за мен това е невъзможно. Аз, когато бях юноша, бяхме 5-6 максимум юноши в състава, а сега да очакваш да пускаш по 4-5 като титуляри и да ти решават мача, няма как да стане. Винаги съм казвал, че конкуренцията е здравословна. Веднага се усеща един различен импулс, което е много важно, защото голям клуб трябва да има двама добри вратари. Това е абсолютно нормално, не го приемам като нещо странно или нереално. С Микулич сме колеги, които се уважават и работят за титулярно място“

„Стартираме с Монтана вкъщи. Стопроцентов мач за нас, който трябва да вземем. Играем на Герена трябва да печелим и да продължим напред. Ако не го вземем, се натрупва страшно много напрежение, Достатъчно такова има поради десетки въпроси, така че това е един много важен мач за нас и трябва да докараме нещо на нашите фенове. Ако ги нямаше тях, нямаше да има Левски и това е най-малкото, което можем да направим за тях. Вече въпросът е потенциалът и моментната форма дали ще ни донесат късмет в края на април, началото на май, когато трябва да се борим за купата“, добави вратарят на Левски.

„Липсват ни много феновете. Дебютният ми мач при завръщането ми бе срещу Локо Пловдив и имаше 10 000 души на Герена. Беше невероятен заряд. Не е лесно сега без публика, знаем, че ни гледат и че ги има, но не са на стадиона. Това обаче е в цял свят. Те са там, те ни гледат и ние трябва да се опитваме да ги радваме.“

„Искам да виждам силен Левски, боеспособен. Очакванията трябва да бъдат спрямо моментната ситуация в клуба, която всички знаем, че е тежка. Прави се в движение селекция, избират се играчи, има си хора в клуба, които ги решават тия неща. За нас е важното да се борим всеки един мач, да излизаме победители. Много важна чест за нас е да стигнем максимално напред за Купата”, каза още Николай Михайлов.

Leave a reply