Мбапе и Халанд ще струват 852 милиона на Реал Мадрид

Реал Мадрид не крие своето желание да привлече Килиан Мбапе и Ерлинг Халанд през летния трансферен прозорец, но подобно нещо изглежда почти невероятно заради стойността на евентуалните трансфери, пише „AS“. Испанското издание отбелязва, че „кралете“ трябва да подготвят 852 милиона евро, ако искат да привлекат двамата нападатели, като в тази сума влизат заплатите на играчите за следващите шест сезона, за колкото клубът иска да ги задържи.

Пари Сен Жермен вече предложи заплата от 36 милиона евро на Мбапе или 72 милиона бруто.

В Англия обявиха, че Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед са готови да предложат на Халанд възнаграждение в размер на 92 милиона евро бруто за пет години, тоест 18 милиона на сезон (9 милиона евро нето). Реал Мадрид ще трябва да предложи поне с 2 милиона евро повече на норвежеца, ако иска да го вземе на „Сантиаго Бернабеу“.

Реал Мадрид ще трябва подготви 92 милиона евро на година само за заплати на двамата играчи, като в тази сума не влизат трансферните суми по евентуалните сделки.

С други думи, ако Реал Мадрид реши да привлече Мбапе и Халанд и да подпише с тях шестгодишни договори, е необходима инвестиция от 852 милиона евро през тези шест години: 300 милиона евро за осъществяването на двата трансфера (това е прогнозата за това колко биха стрували на „кралския“ клуб двамата играчи), плюс 432 милиона евро за заплатата на Мбапе (72 милиона евро на сезон) и 120 милиона евро за възнаграждението на норвежеца (20 милиона евро на година).

Такива сделки за Реал биха били трудни дори в период на нормални приходи, каквито имаше преди пандемията. Не е ясно дали сега президентът Флорентино Перес е склонен да направи подобна инвестиция, имайки предвид, че няма яснота кога клубът отново ще започне да печели от продажбата на билети.

Leave a reply