kilian mbape pszh

Мбапе и Френската федерация в спор за имиджовите права на звездата

Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе влезе в спор с Френската футболна федерация за имиджовите си права. Той отказа да поеме ангажимент за няколко спонсорства към националния отбор на Франция. Нападателят иска всичките му права на изображението да подкрепят благотворителни каузи.

Той не се яви на спонсорско задължение преди контролата срещу Кот д‘Ивоар. Мбапе е отказал да бъде свързан с марки, които поставят морални или етични проблеми, въпреки че плащат за договори с „петлите“. Неговите адвокати се занимават с продължителен спор с Френската футболна федерация относно правата на изображението на играча, като още са в конфликт и това породи ситуацията във вторник. Твърди се, че спонсорите не са харесали отказа на Мбапе да се яви и да изпълни задълженията си.

Президентът на федерацията Ноел Льо Гре е провел разговор с играча да се яви и да изпълни задълженията си. Мбапе постави под съмнение как се изразходват парите и как френската федерация ги разпределя, като смята, че повече трябва да отиват за масовия футбол.

Leave a reply