пенев цска

Любослав Пенев: Целта ни е да отстраним Лудогорец, да играем финал и да го спечелим (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев коментира завръщането си начело на тима. Той бе категоричен, че целта му е да изведе отбора до титла, Купа на България и добро представяне в Европа. Бившият голмайстор също така сподели и очакванията си за утрешния първи мач срещу Лудогорец от 1/2-финалите на турнира за Купата на България, като заяви, че футболистите му са напълно готови за срещата с разградчани.

“ЦСКА се развива. Заварил съм нови и положителни неща, това е много добре. Сега съм треньор на ЦСКА, така че, това, което съм подготовил, като теория и практика е, че това е ЦСКА. Възпитавам футболистите си да играят винаги за победа и да бъдем по-добри и винаги първи. Футболист на ЦСКА, на когото му минава през главата да не се бори за победа, няма място в клуба. Трябва обаче да минем през един тренировъчен процес, за да се подготвим за това нещо”.

Любо Пенев: Имаше неравности при предишния ми престой, нещата са изчистени

“Минаха почти 10 дни от работата ми с отбора. Доволен съм от това, че момчетата работят много добре и се адаптират към новите изисквания. Не мога да кажа колко време е необходимо, за да променим това, което аз искам. Сигурен съм, че в утрешния мач ще има нови неща. На момчетата им трябва време, но вървим в тази посока”.

“Аз и отборът не се притесняваме, че в първия мач сме гости. Трябва да знаем какво целим и да преследваме поставената цел. Ще се срещнат два стойностни отбори, ще се надиграваме”.

пенев

“Продължавам да работя в моя стил и с моята методика, която е давала резултат във всеки един тим досега. Ще се надиграваме. Това са два мача. Ще бъдем подготвени. Целта пред нас е да продължим, да играем финал за Купата и да я спечелим. Поставили сме си само високи цели. Аз съм от ЦСКА и съм тук именно поради тази причина. Втората причина е, че от мен се очаква аз да направя промените и ще ги направя”.

“Фокусираме се върху Лудогорец, тъй като това е следващият ни противник, но аз съм фокусиран върху всички противници. Ангажиментът ми не е да се фокусирам само върху един отбор, а върху всички. Опитвам се да подготвя отбора да се представи по най-добрия начин върху конкретния съперник”.

“Необходимо е малко повече време да се запозная с качествата на играчите. Те са готови, работят много добре цяла седмица. Нещата вървят добре. Не е истина, че съм глобявал, обиждал играчите. Момчетата се разсмиват от тези писания и работят много добре”.

“Няма значение срещу кого предстои мач. Срещу нас съперника винаги е мотивиран на максимум да победят. Уверен съм в това, което правя, защото това е дало резултати. Продължаваме по изградената стратегия – подготовка на играчите за всеки отделен мач. Спокоен съм и вярвам на момчетата. Те са с много професионално отношение към тренировките”, каза Пенев.

Leave a reply