пенев

Любо Пенев: Не искам да ни помагат, но не искам и да ни пречат (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев коментира предстоящия реванш с Лудогорец от 1/2-финалите на турнира за Купата на България. Той сподели, че не иска неговият тим да получава помощ от съдиите, но също така не иска и те да пречат на “червените”.

Пенев: “За нас всички мачове са важни. Убеден съм, че футболистите осъзнават, че това е един от важните мачове. Настроението е добро. Тренираме, играем. Отборът играе добре и съм много доволен от този факт. Не вкарваме голове. Има го това. Създаваме доста положения. С едно постоянноство, търпение и работа, това ще се случи. След добра игра винаги ще има и добри резултати. Ще се постигнат с времето. Аз ще разчитам на всички футболисти. Ще има хора, които ще са в групата и такива, които ще отпаднат. Имаше 1-2 контузии. Нека да мине тренировката, утре ще имаме още една. Разполагам с всички футболисти”.

“Не си правим сметки как трябва да завърши мачът и с какъв резултат. Винаги търсим победата, как ще я търсим няма как да го коментирам пред вас. Ключовото за успеха е да играем добре и да вкарваме голове. Това е много важно. Това са целите, които поставяме. По този начин ще елеминираме всички странични фактори, които влияят на мача по време на мача. Визирам съдиите от миналия мач. Когато прочетох съдията миналия път си помислих, че имаме международен мач”.

“Кабаков ще свири след два дни. Той има много опит, рутина. Мачът ще премине в много професионална атмосфера. За милиарден път казвам, че не искам да ни помагат, но не искам да ни пречат. В другите първенства има много по-очевадни нарушения в и извън наказателното поле, които не се отсъджат за разлика от тук. Има 5 мм. засада на Йомов. Свирете я, но после не компенсирайте с измислени дузпи”.

“Най-важното за нас е, че ние трябва да играем минимум по същия начин, по който играхме на “Армията” и ще постигнем крайния успех – игра, настроение, мотивация, поведение. Може да има продължения, може да има дузпи. Ще видим. Минимум базата трябва да е като първият полуфинал. Аз си казвам моето мнение – двете дузпи са измислени, и тази срещу нас в мача с Арда, и тази за Лудогорец срещу Монтана. Това е мое мнение и съм убеден, че съм прав”.

“Аз обичам да разговарям, търся диалог със съдиите. Когато виждам, че се отнасят несправедливо и са пристрастни, това ме дразни. Нищо повече. Нямам претенции, забележки. Искам да гледаме футбол. Мен ме интересува моят отбор какъв футбол представя. Това не е малко като ангажимент като старши треньор. Когато се появят едни трима и четвърти и започват да развалят работата на двата отбора, на треньорите, това не е нормално. Нека свирят това, което е, но което го няма – да не си го измислят”.

“Така изостават всички – ние, клубовете, те, съдиите, другите треньори. Това е тема с много дълбочина и не е най-важната в момента. Влияе на това, което се случва през следващите дни. Аз съм смел човек. Не ме притеснява нищо. Изказвам мнение. Аз съм тук и си говорим. Така и ще бъде. Защитавам си отбора, защитавам си клуба. Така е било, така е и така ще бъде. Не се отклонявам от моята философия за работа. Промени винаги има. Имаше с Лудогорец, имаше с Арда. Сега няма да ги пазя, започват си мача”.

“Не съм гледал полуфинала с Ботев Пловдив от преди две години много пъти. Само няколко пъти, за да си уточня подробности. Наясно съм какво се случи, какво не се случи и къде допуснахме пропуски. Това са изводи, които трябва да си направи всеки треньор. Този мач го започнахме от -4 гола и обърнахме мача. Бяхме в мача да го спечелим. Ние доказахме, че не е невъзможно. Колективен дух, раздаване докрай. Това е голямо постижение и като треньорски щаб, и като футболисти, които участваха в този мач”.

“Променил съм се за добро и в професионален план. Това виждам и от резултатите, които постигат отборите, които ръководя. Да не звучи скромно, но това се вижда. Убеден съм, че футболистите са много спокойни и всички сме на едно мнение. Има два варианта – победа или загуба. Ние ще направим всичко възможно да продължим и да спечелим този мач. Това е, което проповядвам. Целта е да играем финал и да го спечелим. Това са нашите идеи и цели, които поставям. Ако не спечелим, продължаваме напред. Единият отбор отпада, другият продължава. Единствената идея е да да победим, да продължим и да спечелим финала. Всичко минава през работа, работа, работа. Отиваме с тази настройка и желание да изиграем мача”.

“Никога не навеждаме глава. Това е ЦСКА. Ако някой си мисли, че ще наведем глава, мисли в грешната посока. Високо вдигната глава и само за победа. Друга мисъл не минава през нашите глави. Това трябва да е ясно на всички”, каза Пенев.

Leave a reply