Лаутаро Мартинес отказал предложение за нов договор от Интер

Нападателят Лаутаро Мартинес отказал да преподпише с Интер. Това обяви неговият агент Алехандро Камано. Контрактът на аржентинеца с „нерадзурите“ изтича през 2023. Ръководството на италианския шампион иска да подсигури бъдещето на своя футболист или да го продаде за възможно по-висока трансферна сума.

В договора на Лаутаро има заложена откупна клауза в размер на 111 милиона евро, но медиите в Италия твърдят, че Интер е готов да го продаде и за 90 милиона.

„Всеки си има цена. Въпреки че Интер не мислят за продажба, ние трябва да проследим в каква ситуация ще ни постави трансферният пазар. Предложиха ни подновяване на договора, но им казах, че в момента сме доволни от положението, в което се намираме“, заяви Камано пред Sport.

Миналото лято Лаутаро Мартинес бе много близо до трансфер на „Камп Ноу“, но в последния момент преговорите пропаднаха.

„Кой не би искал да играе за Барселона? Това е един от най-големите клубове в света. Спокойни сме. На първо място трябва да решим ситуацията с Интер. Никой от Барса обаче не ми е звънял. Лаутаро е готов за всякакво предизвикателство. Не знам какво се случи миналата година. Бившият му агент тогава разговарял с хора от Барселона, но ситуацията беше объркваща. Сега трябва да разберем какви са плановете на Интер и да изслушаме всички оферти, които ще дойдат. В момента сме щастливи, занапред ще видим“., добави агентът на аржентинския национал.

Leave a reply