Куман: Бъдещето ми не е в моите ръце, в крайна сметка виновникът е треньорът

Треньорът на Барселона Роналд Куман заяви след загубата от Бенфика с 0:3 в Шампионска лига, че бъдещето му не е в неговите ръце. Той пое цялата отговорност, казвайки, че в крайна сметка виновникът е треньорът.

„Крайният резултат е труден да се приеме. Това не е резултат, който отговаря на видяното на терена. Въпреки загуба, мисля, че отборът игра добре до 0:2. Имахме много чисти положени да отбележим. Ето как се променя един мач. Те вкараха от първата си възможност, а ние не успяхме да реализираме нито един от трите шанса, които се откриха пред нас след това, за да изравни резултата“, коментира Куман.

„Бенфика е много физически и много бърз отбор. Мисля, че при първия и при втория гол трябваше да се защитаваме по-добре. Има много отбори, които са физически по-добре от нас“, добави той.

„Имахме късмет, че Жерар Пике не бе изгонен за втори жълт картон.“

„Няма да обсъждам нивото на нашия отбор. Всеки знае какъв е проблемът на Барселона днес. Не е възможно да се коментира отбор, който не е този от последните години. За мен това е много ясно.“

„Мога само да коментира работата си с отбора. Чувствам подкрепата на играчите и тяхното отношение. Не знам за останалите от клуба, за ръководството“, продължи нидерландецът.

„Не искам да отговарям на повече въпроси за бъдещето си, защото то не е в моите ръце.“

„В крайна сметка виновникът е треньорът. Мисля, че през много фази на играта подходът беше добър. От 0:2 имахме много повече проблеми. Мисля, че имахме възможности да вкараме два гола. Ефективността ни беше много ниска.“

„Намираме се в момента, в който променяме много неща и липсват много хора. Мисля, че не е необходимо да го повтарям“, каза още Роналд Куман.

Leave a reply