Кралев: За радост на всички Дерменджиев вече е минало, има явни зависимости в съдийството

Спортният министър Красен Кралев даде мнението си относно представянето на националния отбор през 2020 година. Той говори и за игрите на ЦСКА и Лудогорец в Лига Европа. Кралев изрази задоволство, че Георги Дерменджиев вече не е начело на “лъвовете”. Той добави, че се задава добро поколение в родния футбол. Министърът посочи съдийството като основен проблем за футбола в България.

“За радост на всички Георги Дерменджиев е минало, загуби през цялата година, два гола за 540 минути, всичко е ясно, нивото е ясно. Изумен съм просто! Четох доклада, който беше публикуван в един ежедневник, и никъде не видях дори една самокритика. Да се надяваме, че подобни мигове ще бъдат спестени на българските фенове. Знаете какво е мнението на всички за този треньорски екип и треньор.

Не съм съгласен, че това са най-добрите ни футболисти, срещу Унгария можеше да излезем с друг състав. Николай Михайлов и Митко Илиев казаха, че играчите в националния отбор нямат самочувствие – кой да им го даде това самочувствие, ако не треньорът?!

Идва добро поколение – Наумов от ЦСКА 1948, Виктор Попов от Черно море, братята Христови, Лъчо Котев от Арда e страхотен футболист, Светльо Ковачев, Здравко Димитров, Калоян Кръстев, Антов, Турицов, Илиан Илиев…

Ето за пет секунди изброих над 10 имена. Не е лека групата за световното първенство, вярно. Тежки сблъсъци ни чакат – Италия и Швейцария, после гостуваме на Северна Ирландия. За третото място трябва да бъдем доволни, трябва да обиграваме състава и да трупаме точки за по-горна урна за следващите квалификации.

Има време до конгреса на БФС, важно е да има сблъсък на идеи. Струва ми се, че в нашия футбол липсва откритият разговор, да се каже какви са проблемите. Емо Костадинов резонно защитава позицията, че трябва да се даде път на младите треньори, както се прави в Германия.

ЦСКА се представи добре в Лига Европа, малшанс им попречи да продължат напред, направиха добри мачове. Лудогорец е в период на смяна на отбора, тази година ще преболедува и догодина след смяната ще се завърнат в Европа на пълни обороти.

Проблемът в българския футбол е съдийството, има явни зависимости. По този начин се отблъскват фенове и инвеститори, да не говорим това как се отразява на футболистите. До здраво трябва да се реже в съдийството, трябва тотална реформа, а не да се крием като щрауси”, заяви Красен Кралев пред БНТ.

 

Leave a reply