Кралев посети зала ‘‘София‘‘ и се наслади на българските победи за ‘‘Странджа‘‘

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели във Facebook, че е посетил зала „София“ и е проследил на живо българските победи в четвъртфиналните двубои от обедната сесия на международния боксов турнир Купа „Странджа“.

Ето какво написа министър Кралев:

„Днес отново имах възможност да посетя зала “София”, за да проследя четвъртфиналните двубои от обедната сесия на боксовия турнир за Купа “Странджа”. Всички срещи с българско участие завършиха с победи за нашите представители. Заедно президента на Българската федерация по бокс наблюдавахме успеха на Станимира Петрова, с който тя си осигури медал в женската категория до 57 кг. Петрова се наложи над Владислава Кухта от Казахстан с пълно съдийско единодушие. За място на финала световната шампионка от 2014 г. ще се изправи срещу украинката Юлия Циплакова.

Имах удоволствието да поздравя Станимира и нейния личен треньор Петър Лесов за отлично проведената среща и поредния й успех в най-стария боксов турнир в Европа.

В същата категория Светлана Каменова също постигна категорична победа, за да си гарантира най-малко бронзов медал. Каменова спечели четвъртфиналната си среща с Андреа Медина (САЩ).

Успех постигна и Мелис Йонузова. В категория до 69 кг. тя се наложи над Бусенас Сюрменелъ (Турция) в оспорвана среща. Йонузова беше определена за победител с 3:2 съдийски гласа.

Единственият ни представител при мъжете в първата сесия за деня Петър Белберов се класира за полуфинал в категория +91 кг. след успех над чеха Мартин Пинц.

Във вечерната сесия на ринга ще се качат още 4 български представители. Многократният европейски шампион Даниел Асенов се изправя срещу Нодари Дарбаидзе (Грузия) в категория до 52 кг. В същата категория Дарислав Василев ще боксира срещу Дипак Комар (Индия). При 57-килограмовите натурализираният кубинец Хавиер Ибанес ще се изправи срещу Миразизбек Мирзахалилов (Узбекистан). В надпреварата при жените Стойка Кръстева (51 кг.) ще срещне французойката Васила Лхадири (Франция)“.

Leave a reply