bozhidar kraev levski

Краев и Левски с разминавания

Българският национал Божидар Краев е готов да се завърне в Левски. Атакуващият халф е е дал съгласието си да пристигне на „Герена“, но условието му е да бъде при сините до лятото, след което да прецени дали да продължи със столичани, или да си търси отбор в чужбина. Целта му е да постигне второто. Но съществува и друга пречка подобен трансфер да се случи. Треньорът на сините Станимир Стоилов е поставил две условия пред футболиста.

Първото е Краев да разтрогне с настоящия си клуб Мидтиланд, а след това да подпише дву- или тригодишен договор с Левски.

Българският национал изпадна в немилост в датския тим и не намира място в състава, а дори в клуба не смятат да разчитат повече на него.

Преди дни Станимир Стоилов заяви, че Божидар Краев сам трябва да пожелае да се върне на „Герена“, а не да му се молят да го направи. „Трябва да си прецени дали иска да прави крачката към Левски. Насила никого няма да молим. Практиката да молим някой да играе или да подпише с клуба я заключихме преди два месеца“, каза Мъри.

Подобно мнение преди месеци изказа и братът на Божидар – Андриан. Тогава футболистът на сините заяви, че желанието на батко му е да продължи кариерата си чужбина и ще направи всичко по силите си, за да направи това и е малко вероятно да се завърне в Левски.

Атакуващият халф изигра 92 двубоя със синята фланелка във всички турнири, в които реализира 26 попадения.

Положението на Краев и в националния отбор не е никак добро, след като от много време не е получавал повиквателна, а след като Ясен Петров стана селекционер, той не е викан за представителния тим на България.

На няколко пъти Божидар си навлече и гнева на футболната общественост, след като се изказа, че той заслужава да стане Футболист на България. Преди дни и Бербатов сподели, че той има качества, но и прекалено голямо самочувствие.

Leave a reply