конте интер

Конте: Никога не трябва да забравяме традицията

Треньорът на Интер Антонио Конте говори по темата със Суперлигата след равенството 1:1 срещу Специя. „Неминуемо чухме всички тези новини, които станаха. Като човек на спорта, мисля, че никога не трябва да забравяме традицията. Това е история и трябва да се уважава. Никога не трябва да забравяме страстта към спорта и, със сигурност не на последно място, спортът трябва да бъде меритократичен. Работим, за да спечелим и да вземем нещо. Меритокрацията винаги трябва да бъде на първо място“, коментира Конте.

„Всичко, което се случи, показва, че е правилно и УЕФА трябва да реагира. Те организират турнири, вземат всички права и дават само минимална част на отборите, които всъщност участват в тези турнири. Играчите са изцедени като лимони с тази натоварена програма и получават много малко“, заяви той.

„Така че организациите трябва да обмислят по-подходящо възнаграждение, тъй като клубовете инвестират в треньори и футболисти. Така че те заслужават част от приходите, които помагат да генерират. Ако получите 10 от права и запазите 7 от тях за себе си, като раздавате само 3 на всички останали, това всъщност не е честно. Мисля, че разделението трябва да бъде преразгледано“, каза Конте.

Leave a reply