ronaldo mesi

Кога затваря летният трансферен прозорец в топ първенствата, последни часове за сделки

Летният трансферен прозорец във футбола винаги е любопитен, тъй като всички отбори се стремят да се подсилят с нови играчи.

Със сигурност летният трансферен прозорец през 2021 е един от най-вълнуващите през последните няколко години, тъй като двамата големи на съвременния футбол смениха клубната си принадлежност. Лионел Меси напусна Барселона и премина в ПСЖ, докато Кристиано Роналдо се завърна в Манчестър Юнайтед.

Внасяме яснота кога започна летният трансферен прозорец в топ първенствата на стария континент и кога ще приключи.

Като за начало датите са много подобни на летния трансферен пазар от 2019 година, който беше последният редовен прозорец преди началото на пандемията от коронавирус. Всички клубове ще имат правото да привличат свободни агенти и след затварянето на прозореца, стига футболистите да не са обвързани с клуб към 31 август.

Висша лига

Трансферният прозорец в Англия отвори на 9 юни, макар че повечето международни сделки бяха завършени на 1 юли. Любопитното е, че през 2019 година той бе затворен седмица преди първия кръг от Висшата лига. Това бе пробно начинание и след като не срещна одобрение, всичко се връща по старому. Трансферният прозорец ще продължи до 1 септември 1:00 часа българско време.

Ла Лига

В Испания летният трансферен прозорец отвори на 1 юли и ще бъде затворен на 1 септември 0:59 часа българско време.

Серия А

Подобно на Ла Лига, в Италия трансферният прозорец отвори на 1 юли и ще затвори на 1 септември в 1:00 часа българско време. В Серия А също пробваха затваряне преди първия кръг на шампионата, но през 2021 се завръщат към традиционните дати.

Бундеслига

В Германия пазарът отвори на 1 юли и ще бъде затворен на 31 август 19:00 часа българско време.

Лига 1

Клубовете от френския елит ще могат да финализират летни трансфери до 1 септември 1:59 часа българско време. Летният трансферен прозорец във Франция отвори на 9 юни.

Кога затваря трансферният прозорец в други държави:

Русия – 7 септември

Турция – 8 септември

Португалия – 22 септември

Leave a reply