149062

Кобрата нокаутира Франк Мир още в първия рунд

Най-успешният български професионален боксьор Кубрат Пулев нокаутира Франк Мир в последната секунда на първия рунд в революционния формат “Триадна битка” на галавечер в Тексас, организирана от “Трилър”.

Пулев започна с ляв прав в тялото и ляв прав в главата, което провокира Мир веднага да влезе в клинч и да започне да придържа ръцете на съперника. Двамата разменяха къси юмруци в главата, а при отдръпването Кобрата вкара хубава комбинация ляв-десен в целта. Нова такава успешна канонада видимо разклати Мир, който определено изпитваше трудности да се придържа на крака. Още един унищожителен десен прав в главата на американеца го разлюля и той изглеждаше в безсъзнание, независимо че стоеше на крака. Кубрат спортсменски не нанесе повече поражения на Мир, а реферът Дан Миралиота с голямо закъснение маркира ТКО в самия край на рунда.

“Съперникът ми е много добър и го уважавам, той е шампион в ММА. Но бях прекалено добър, прекалено бърз за него и той изобщо не виждаше ударите. Това е невероятен нов формат и може би това е бъдещето. ММА е добър спорт, но боксът е на по-високо ниво”, каза Пулев, който получи и шампионски пояс на “Триадната битка” в чест на победата.

Като цяло превъзходството на Кобрата беше видимо от първото размахване на ръце в триъгълния ринг. Капитанът на “отбор ММА” Куинтън Джаксън пък опита да се оправдае с това, че Мир е бил контузен, но не е искал да разваля битката и затова е излязъл срещу българския боксьор.

Другите резултати от галавечерта:

Хари Гилиоти победи Джейкъб Трал с разединено съдийско решение (48-47, 48-47, 47-48)

Алекса Кълп победи Анджелина Хофшнайдер с ТКО в 00:46 минута на първия рунд

Алберт Туменов победи Скот Саймън с единодушно съдийско решение (70-63, 70-63, 70-63)

Дерек Кампос победи Брайън Вера с мажоритарно съдийско решение (67-63, 66-64, 65-65)

Майк Пери победи Майкъл Сийлс с разединено съдийско решение (67-65, 67-65, 65-67)

Александър Флорес победи Мат Митрион с единодушно съдийско решение (68-64, 67-65, 68-64)

Leave a reply