zhivko todorov

Кметът на Стара Загора инициира спешна среща с министъра на енергетиката за бъдещето на Берое, призовава за промяна на решението на БЕХ

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров разкри в ексклузивно интервю за Дарик радио, че е поискал спешна среща с министъра на енергетиката Александър Николов. На нея трябва да бъде обсъдено бъдещето на Берое.

ТЕЦ ”Марица Изток 2” обявява за продажба акциите си в Берое

„Ние не сме против това, че ще се смени собствеността, държавата е решила, че ТЕЦ 2 не може да издържа Берое, няма никакъв проблем в това. Проблемът е, че това се прави с вчерашна дата (б.р. – 22 декември).Това означава, че няма никакво време нов собственик да поеме отбора. За да влезе нов собственик е нужен поне месец, за да се направи финансов одит, да се види какво е състоянието и има някои процедури, които трябва да се случат, за да се прехвърлят акциите. През тези месец-два, футболистите няма да получат заплати, тъй като от вчера има забрана да се превеждат пари и да се разплащат каквито и да било сметки от Берое. След като не получат заплати за декември, те имат право веднага да разтрогнат този договор и съответно отборът ще се разбяга и ще се разпадне. Решението, което трябваше да се вземе е да се даде толеранс и финансирането да се спре от март-април-май. Нямаше никакъв проблем това да продължи 2-3 месеца, докато се намери нов собственик. Това решение означава убийство на Берое. Качествените футболисти ще бъдат взети от други клубове и то без пари по вина на клуба“, каза Тодоров.

„Призоваваме министъра да преразгледа своето решение и то да бъде взето с по-късна дата, за да съберем бизнеса и феновете на Стара Загора. Днес дори имам среща с феновете, за да обсъдим по какъв начин да постъпим и да се организира месната общност и да намерим нов собственик. Ние не се борим за друго. Нека да направим всичко цивилизовано. Стара Загора е футболен град. Никой няма интерес да остане без отбор. Конкуренцията на другите клубове ще отслабне. Решението е неправилно взето. Няма нищо лошо грешката да бъде призната“

„Потърсих министъра за среща или разговор по телефона, може би не са му обяснили правилно, но при положение, че играчите ще имат възможност още от януари да прекратят договорите си, тогава ние сме в абсолютно патова ситуация. Направили сме заявка и се надяваме възможно най-скоро да се състои такава среща, за да не се стигне до разпадането на Берое“.

„От вчера ми се обадиха много хора от града, благодаря им, че изявиха желание да помагат. Сигурен съм, че ще намерим решение. Стара Загора е град, който винаги се обединява около каузи. Ако ни се даде толеранс, ще успеем да се справим“.

„Придобиването на акции е процедура, тя не може да стане за ден-два. Това се опитвам да обясня на всички. Не вярвам някой да извади 5,8 милиона лева за акциите. Ще търсим вариант за покупка на символична цена. Очаквам това да е следващата крачка“

„Призовавам всички беройци да са единни, да намерим решение да излезем от тази ситуация, както винаги сме го правили. Нека призовем и министъра да не прави прибързани ходове, с които само ще навреди. Футболистите на отбора са актив. Има интерес от тях от други отбори, които предлагат добра цена, а сега никой няма да даде пари за тях, защото ще разтрогнат договорите си“, завърши Живко Тодоров.

Leave a reply