зала бояна

Клубовете бистрят как да запълнят близо 100 дни зимна пауза

Преди няколко дни стана ясна предварителната програма, която БФС е изготвил за сезон 2022/2023 година. Със сигурност най-притеснителното нещо в нея е свързано с близо 100 дни зимна пауза, която ще имат отборите от професионалния футбол заради Световното първенство в Катар.

Последният кръг за годината трябва да се играе в уикенда между 11 и 13 ноември, а първият за 2023-та предварително е насрочен за 17/21 февруари.

Очаква се в четвъртък клубовете от efbet Лига да се съберат в сградата на БФС, за да обсъдят възможните варианти за запълване на тази дупка, която със сигурност би притеснила всеки един треньор.

Реално погледнато е невъзможно играчите да бъдат пуснати в дълга почивка още в средата на ноември, тъй като това означава подновяване на тренировъчния процес в средата на декември.

Другата възможност е играчите да останат и да тренират до средата или втората половина на декември, а след това да излязат в почивката, която имат всяка година около коледните и новогодишните празници.

Така може да се наложи в периода от месец след края на официалните мачове да се играят контролни срещи.

Съществува и вариант обаче да бъде формиран и някакъв тип турнир, с който мачовете да придобият смисъл, а и да има интерес от страна на феновете.

Leave a reply