холандо дортмунд

Картоните подписани от Холанд отиват за благотворителност

Жълтият и червеният картон, които звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд подписа ще отидат за благотворителност. Това разкри румънският спортен журналист Емануел Рошу. Двата картона ще бъдат продадени на търг, като събраните средства ще бъдат предоставени на център за хора с аутизъм в град Орадя, Румъния.

разписани от ерлинг холанд

Както е известно след края на мача между Манчестър Сити и Борусия Дортмунд от 1/4-финалната фаза на Шампионска лига страничният съдия Октавиан Совре изчака Холанд в тунела на стадион „Етихад“, като го помоли да разпише двата картона. Норвежецът с охота даде автографи, след като се прибра в съблекалнята на гостите. Действията на рефера предизвикаха доста гневни реакции от страна на футболните специалисти на Острова, но се оказа, че той го е направил с цел благотворителност.

Шефката на центъра за хора с аутизъм в Орадя Симона Злибут обясни, че познава страничния съдия от малък, като допълни, че картоните ще бъдат продадени на търг по-късно този месец. Злибут бе категорична, че организацията е силно зависима от дарения, в противен случай може да се наложи да прекрати дейността си.

Благородните действия на Совре обаче може да му донесат сериозни главоболия. Причината е, че съществува голяма вероятност той да понесе наказание от УЕФА, тъй като е нарушил протокола. Совре понесе наказание за действията си и от румънската Съдийска комисия, като е изваден от нарядите за неопределено време.

 

Leave a reply