арсенал

Как Арсенал се съгласи на това? Артилеристите продължават да плащат луди пари на Йозил

Месут Йозил напусна Арсенал през януари и продължи кариерата си във Фенербахче.

Германецът напусна „артилеристите“ след почти осем години в отбора, след като не попадаше в плановете на Микел Артета. Халфът не изигра нито една минута през сезона, тъй като изобщо не беше картотекиран и затова реши, че е най-добре да напусне Арсенал.

Бившият футболист на Реал Мадрид имаше договор с Арсенал до края на сезона, според който печелеше почти 350 хиляди паунда на седмица. Беше ясно защо Йозил не иска да си тръгне по-рано.

През януари беше съобщено, че Арсенал и Йозил са постигнали договорка за прекратяване на сътрудничеството и 32-годишният футболист стана свободен агент, след което подписа с Фенербахче до лятото на 2024 година.

Арсенал все още плаща на Йозил, въпреки че прекрати договора си с него преди четири месеца.

Арсенал и Йозил се разбраха, че клубът ще продължи да изплаща заплатата му до края на този сезон, тоест до края на договора, който играчът имаше.

Йозил се съгласи да напусне клуба по този начин и в крайна сметка от Арсенал одобриха прекратяването на договора му и се съгласиха да му изплатят дължимото по договора.

„The Atheletic“ съобщи, че Арсенал все още плаща около 90% от заплатата на Йозил, което е около 315 хиляди паунда на седмица.

Това означава, че Йозил ще прибере 7,38 милиона паунда от клуба, въпреки че договорът му е прекратен, което е наистина невероятно.

Фенербахче от своя страна е длъжен да плаща останалите 45 хиляди паунда седмично до края на сезона и тогава те ще се споразумеят за нови условия.

Наистина остава загадка как Арсенал се е съгласил на всичко това.

Leave a reply