роналдо

Без Кристиано Роналдо Ювентус беше недосегаем в Италия, а сега…

„Бианконерите“ загубиха „Скудетото“ за първи път от десетилетие

Ювентус беше недосегаем в Серия А. Девет поредни титли показаха, че се състезават срещу никого в самия връх на италианския футбол, така че те насочиха вниманието си малко по-високо през 2018 г., когато докараха Кристиано Роналдо.

Оттогава обаче нещата не отиват по план. Въпреки че португалецът помогна на италианската „Стара дама“ да спечели още две титли от Серия А, те отстъпиха в Европа само с №7 в отбора, а този сезон загубиха от националната титла за първи път от 2011 г. насам.

Както обикновено, през последните седмици всички погледи бяха насочени към петкратния носител на Златната топка. Той изкара няколко седмици, без да отбележи гол, и беше видимо раздразнен в края на мачовете, където не успя да отбележи, дори когато Ювентус все пак спечели срещите.

Докато Кристиано се отчете два пъти, за да доведе победата на Ювентус срещу Удинезе в неделя, неговият принос ще бъде до голяма степен забравен в деня, в който привидно титлата на Ювентус се изплъзна. Сега остава битката за топ 4.

От началото на кампанията 2020/21 беше ясно, че този сезон ще бъде различен за Ювентус. Милан водеше известно време, след което Интер пое и Юве никога не е бил претендент за първата позиция през сезона. Ако бяха успели да се конкурират успешно в Европа, това можеше да бъде простено, но не за първи път бяха изпратени да си събират багажа рано срещу отбор, който трябваше да успеят да победят.

В първия сезон на Кристиано Роналдо в Италия Аякс ги нокаутира. През 2019/20 те отстъпиха от Лион. След това този сезон те загубиха от Порто.

Разбира се, Роналдо не може да бъде обвиняван единствено за гибелта им, но реалността е, че Ювентус беше по-добър отбор преди да го има и дори стигна до два финала в Шампионската лига за три години между 2015 и 2017.

Той е издигнал световната им марка, спечелил им е много пари далеч от терена и е отбелязал доста голове, но Ювентус се промени в негативна насока през трите сезона, в които Кристиано Роналдо е в Торино. Това е неизбежен факт.

Leave a reply