клоп

Юрген Клоп: Харесвам различен футбол от този на Атлетико Мадрид

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира предстоящия мач от груповата фаза на Шампионска лига срещу Атлетико Мадрид. Германският специалист бе категоричен, че не харесва футбола, който „дюшекчиите“ практикуват, но не може да не уважава факта, че този стил на игра носи успехи.

„Ако спечелиш и двата мача срещу Атлетико, това вероятно ще означава, че си в следващата фаза. Ние обаче загубихме и двете срещи с тях предишния път. Трудно място за гостуване. Не играхме добре там миналия път. Научихме обаче много от тези два мача. Те направиха някои промени в състава, но със сигурност не са по-слаби. Ние никога не правим разлика между домакинствата и гостувания, макар че е вярно, че изпиваме по-голяма наслада да играем пред нашите фенове. Не мислим за количеството голове, които отбелязваме. В момента не изглежда много вероятно да продължим серията и да вкараме три гола и на Атлетико“.

„Това, което казах тогава, бе след втория мач. Бях ядосан и разочарован от много неща, които се случваха в живота ни. Трябваше да се фокусираме върху футбола при странни обстоятелства. Съперникът ни бе от световна класа и се защитаваше с всички възможни сили. Не мога да уважавам в по-голяма степен това, което правят. Харесва ли ми? Не много, но това съм аз. Харесвам различен тип футбол. Всичко обаче опира до това да имаш успехи, а Атлетико със сигурност има такива“, каза Клоп.

Двубоят от група „В“ на Шампионска лига между Атлетико Мадрид и Ливърпул е утре вечер от 22:00 часа на стадион „Уанда Метрополитано“.

Leave a reply