Жорди Кайседо: Не идвам да замествам Соу, ние сме различен тип играчи

„Моят футболен идол е Лукаку, в България се играе по-интензивно“, каза нападателят на ЦСКА

Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо бе избран за футболист номер 1 на 18 кръг на Първа лига. Тогава той отбеляза победния гол във вратата на Черно море и получи 9 гласа от футболните треньори в допитването на Пресклуб България. 7 гласа останаха за Димитър Илиев от Локомотив Пловдив, 2 гласа за Спас Делев и един за Тони Тасев от Монтана.

Кайседо призна, че не е свикнал на интензивната игра, която се практикува в България и заяви, че не идва като заместник на Али Соу, а като футболист, който да докаже себе си. Идол на играча пък е нападателя на Интер Ромелу Лукаку.

„Благодаря, грасиас, мерси“, каза Кайседо при получаването на наградата. „На първо място съм много благодарен на всички. ЦСКА ми отвори вратите. Още с моето пристигане ми приеха много добре и ми помогнаха много в адаптацията към моята работа в клуба. Като състезател за мен най-голямата цел е да давам всичко за фланелката, която нося. Ще дам всичко от себе си във всеки мач, за да бъде тук всяка седмица“, заяви футболистът.

Той коментира ситуацията с бившия си клуб, с който има определени проблеми. „Зад мен има много силен екип, който ми помага за проблемите с предишния си клуб. Те са свършили работа, за да съм спокоен и да бъда в ЦСКА. Благодарение на тях съм тук и те се занимават с тези неща. Аз мисля само за моята работа. Имах много оферти, но мениджърът ми каза, че има предложение от ЦСКА. Веднага след това проверих в социалните мрежи и Интернет историята на клуба, феновете и за всичко, което ме интересува като клуб. Видях, че е силен европейски отбор и не се усъмних нито за миг да дойда тук, за да се доказвам“, допълни футболистът.

„Нивото на българския шапионат е високо. Играе се интензивно, не бях свикнал да играя така, но се адаптирам. Първата ми цел е да помагам на отбора. Да давам най-доброто от себе си и да вкарвам голове. Това ми е работата като нападател. Надявам се да вкарвам много голове, за да изпъквам в първенството. На първо място не идвам да замествам Соу. Той е направил добри неща, но аз идвам да си върша моята работа. Ние сме съвсем различни като тип играчи. Знам, че беше важен играч за клуба, аз ще се опитам да съм на ниво“, сподели нападателят.

„На първо място ме привлече идеята да играя в Европа. ЦСКА е голяма институция. Нямах възможност да говоря с Марселиньо и Кишада и да ги питам за ЦСКА. Бях в добри отношения с тях във Виктория. С тях нямах възможност да говоря за отбора, защото вече не бях при тях, когато ЦСКА се свърза с мен.  Когато преди това говорих с Марселиньо той ми разказваше за периода му в България и Лудогорец. Даде ми добър мироглед за българския футбол. Никога през главата ми не е минавало да се отказвам от нещо. Аз идвам от скромно семейство и като видях снега вместо да се изплаша ми даде кураж и големи емоции. Това да съм в друга държава и друго първенство ме вдъхновява да постигна все повече и повече. Каквото и да е времето ще се раздам максимално за моя клуб“, заяви футболистът.

Той призна, че негов футболен идол е Лукаку. „Цял живот съм следял Лукаку. Спомням си за престоя му в Евертън. Гледал съм мачовете му, харесва ми начинът му на игра. В Интер го следя и се опитвам да науча някои негови неща. Много трябва да работя, за да постигна неговото ниво, но с много труд всичко е възможно. Моят идол е баща ми, но във футбола е Лукаку“, допълни още играча.

Жорди Кайседо отдаде заслуженото на Бруно Акрапович като заяви, че той опитва да му дава съвети по всяко време. „Впечатленията от него са добри. Въпреки, че не говорим на един и същ език той ми говори, опитва се да ме улеснява, да ме подкрепя и да ми показва различни начини на игра“, сподели Кайседо.

Нападателят изрази увереност, че ЦСКА може да пребори Лудогорец за титлата. „Смятам, че ЦСКА може да преборим Лудогорец за титлата. Те наистина имат добри играчи, но след по-доброто интегриране на новите футболисти, които дойдохме тогава ще успеем и да се борим за първенството“, завърши играчът.

Leave a reply