миланов

Живко Миланов: Това са ни моментните възможности

Помощник-треньорът на Левски Живко Миланов, който води „сините“ в отсъствието на Славиша Стоянович, сподели след загубата от Локомотив Пловдив с 0:1, че това са моментните възможности на тима му.

Локомотив Пловдив надви Левски за четвърти пореден успех

„Мисля, че в определени моменти добре стояха момчетата, но проблемът е, че ние имаме много контузени футболисти и такива, които се връщат от коронавирус и не са на 100% готови. Точно затова, че няма футболсти, които да започнат мача и да го довършат, опитахме с момчетата, които не са получавали толкова шанс като Стивън Петков и Андриан Краев, от доста време не са играли. Трябва всички да имат игрови ритъм. Ние си имахме конкретна цел как да завършваме атаките. Имаше двама чисти нападатели, просто мачът беше такъв“, каза Миланов.

„Локомотив е добре организиран отбор. През второто полувреме променихме схемата и нещата се раздвижиха, но това е, като се има предвид, че преди два дни играха тежък мач с Лудогорец. Това са ни моментните възможности.

Има още много какво да се желае, но тимът бе една идея по-дисциплиниран и организиран. Самочувствието не можеш да го дадеш на играчите, аз се опитвам да им предам какво е страхът. Той е психологическа бариера, която сам си поставяш. Ако искаш да играеш футбол, трябва да играеш без страх. Просто е невъзможно иначе“, добави помощник-треньорът на „сините“.

„Аз искам да се възстановят физически, защото за една седмица ще играем с първите три отбора. Днес играхме на няма и 48 часа от мача с Лудогорец. Първо да се възстановят физически. Това е дерби. Ако за него не могат да се мотивират, за какво да говорим. Надявам се тимът да е по-организиран и атакуващ срещу ЦСКА.

За Радослав и Борислав Цоневи – едва ли ще вземат участие докрая на сезона. Вървят добре, ако могат да хванат поне един мач до края на сезона, ще е добре. Славиша е изписан от болницата, все още се възстановява. В момента е под карантина“, завърши Миланов.

Leave a reply