Инвестиция на десетилетието, как Байерн купи Кимих?

Бившият технически директор на Байерн Мюнхен Михаел Рьошке обясни как се е стигнало до привличането на Йосуа Кимих в клуба.

На 26 години Кимих е един от най-добрите халфове в света на футбола и един от основните играчи в редиците на настоящия германски шампион.

По пътя към успеха Кимих премина през всички младежки категории на германския национален отбор, беше на проби в Щутгарт, а също така играеше в трета лига за Лайпциг. Талантът му беше открит от бившия технически директор на Байерн Михаел Рьошке, който е най-настоятелен за неговото привличане.

След Европейското първенство U19 през 2014 година, Кимих, който по това време все още играе в трета лига за Лайпциг първо е привлечен от Щутгат, а след това за около 10 милиона евро през лятото на 2015 година подписа с Байерн Мюнхен.

Първоначално баварците не искат да платят 10 милиона за него. Карл-Хайнц Румениге заявява, че това са твърде много пари. В клуба гледат много скептично на подобна сделка, но Рьошке успява да ги убеди, че става въпрос за необикновен футболист, който ще бъде основата на надеждата на Байерн през следващите години. Тогава тази теза изглежда твърде оптимистична, но се оказва точна.

Рьошке казва, че Хосеп Гуардиола е много важен фактор заразвитието на Кимих.

„Той му даде най-добрият съвет, използваше го на различни позиции и успя да излвече максимума от него“, разказва бившият спортен директор на баварците.

Пристигането на Карло Анчелоти също не наруши плановете, тъй като италианецът даде много възможности на Кимих в халфовата линия.

Треньорите се сменяха, а Кимих ставаше все по-добър и по-добър, достигайки своята кулминация при Ханзи Флик.

През настоящия сезон той е отбелязал 4 гола и има цели 14 асистенции в 33 мача. Той е един от най-важните играчи в един от доминиращите европейски отбори.

Leave a reply