Инсиние: Жоржиньо заслужава ‘‘Златната топка‘‘

Лоренцо Инсиние смята, че неговият съотборник в националния отбор на Италия Жоржиньо заслужава да е един от претендентите за „Златната топка“. Крилото говори пред медиите три дни преди осминафиналния сблъсък на „скуадра адзура“ срещу Австрия на Европейското първенство.

„Гледахме няколко мача на Австрия. Тичат много и играят агресивно, като винаги се стремят бързо да си връщат притежанието на топката. Трябва добре да ги изучим, но най-важното е да се фокусираме върху себе си“, заяви Инсиние.

„Искаме да изиграем добър мач и да спечелим, дори аз да не успея да се разпиша. Младите футболисти доказаха, че са готови. Наясно сме, че един епизод от мача може да реши крайния изход“.

„Със сигурност нося голяма отговорност, като централен нападател, но не искам да поставям излишно напрежение на плещите си. Манчини ми дава много насоки като бивш футболист. Определено има на какво да ни научи.

Инсиние заяви, че Жоржиньо, с когото бяха съотборници в Наполи, заслужава „Златната топка“.

„Имаме качествени играчи. Споменахте Жоржиньо и определено той заслужава „Златната топка“. Той изигра няколко много стойностни сезона в Челси и определено съм горд, че е част от нашия тим. Не съм аз човекът, който определя кой да вземе „Златната топка“, но той я заслужава и поне трябва да е сред номинираните. Наричам го професор и съм щастлив да играя с него“, сподели италианският голмайстор.

Leave a reply