И Порто отказа да влезе в Суперлигата

Порто отказа да стане част от новосформираната Суперлига. Както е известно в момента има 12 клуба-учредители, като се очакваше към тях да се присъединят Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен. И трите отбора обаче категорично отказаха да се включат в новия проект, като поради тази причина се заговори, че покана за едно от свободните места ще получи Порто.

Президентът на “драконите” Пинто да Коща призна пред местния вестник Record, че няма никакво намерение клубът му да става член на Суперлигата.

“Заедно с португалската футболна федерация ние се противопоставяме на Суперлигата. Като част от УЕФА, не можем да участваме в нищо, което противоречи на правилата. Освен това правилата на Европейския съюз забраняват такива затворени формати, като НБА например. Не съм особено развълнуван и смятам, че УЕФА няма да спре до тук. Ние сме в Шампионската лига и се надявам да останем в нея за много години напред. Няма да гледаме към напускащите, а към тези, които остават – Байерн Мюнхен, ПСЖ, Аякс, Борусия Дортмунд”, обясни Да Коща.

Leave a reply