хамилтън

Хамилтън изправен пред неприятен проблем

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън не е суеверен и не възприема като проклятие своята победа №100 във Формула 1, дошла в Гран При на Русия през миналия уикенд. След триумфа в Сочи той изправари Макс Верстапен във временното класиране и вече води с 2 точки на нидерландския пилот.

Люис Хамилтън обаче навлиза в последната фаза от шампионата с използвани два двигателя до този момент през годината, което означава, че една евентуална смяна на този елемент от автомобила би донесла накание за британския пилот със стартиране от по-задна позиция на стратовата решетка, което към момента не е вариант за „сребърните стрели“. В оставащите 6 състезания до края на годината специалистите смятат, че пистите, на които предстои пилотите да се състезават, облагодетелстват болида на Ред Бул спрямо този на Мерцедес.

„Спрях да искам да предвиждам кои писти са исторически благоприятни, защото правилата са променили обстоятелствата. Монца и Сочи бяха благоприятни, а реалността е, че сме там, където сме. Не мисля, че и двата отбора ще спечелят голямо предимство“, каза шефът на мерцедес Тото Волф. Що се отнася до двигателите, не се обмисля или изключва да се монтира нов агрегат в болида на Хамилтън и така да се стигне до наказание: „Има тънка граница между надеждността и производителността. Не можем да си позволим да изоставаме. Ние се състезаваме и преглеждаме производителността на двигателите. Тогава ще вземем решения“.

Leave a reply