Джакомо Олзер

Звезда от Примаверата на Милан, който идолизира Кака и отказа на Барса и Ювентус заради росонерите

Тези, които държат под око Примаверата на Милан и като цяло са фенове на тима, ще забележат име, което по-редовно влиза в класацията този сезон в лицето на Джакомо Олзер.

19-годишният футболист бе отново във форма по време на победата с 4:0 над Емполи в неделя на Висмара. Той вкара два гола в мача, докато премина към шест гола в осем участия в лигата до този момент. След като вече направи дебюта си за мъжкия отбор срещу Торино, изглежда клубът добре осъзнава, че бъдещето е светло за 19-годишния футболист.

Според TMW, подвизите на Олзер се забелязват от Стефано Пиоли заради изключителните му технически умения, добавени към които той има комбинация от креативност и усет, които го превръщат в един от най-вълнуващите играчи от неговата възрастова група в Италия.

Той започна от местния Роверето, а след това продължи към Киево, където беше нает като централен нападател поради мощната си физика. Ювентус, Барселона и Милан преди всичко го искаха, след като впечатли с изявите си там, но решителният проект и фактът, че подкрепяше росонерите като дете, го убедиха да отиде в Милан.

След като помогна за връщането на отбора на юношите в елитното ниво миналата година, Олзер продължава развитието си през тази година. През месец февруари той вече е вкарал 3 гола в 3 мача. Интересното е, че и двамата му родители всъщност са били волейболисти, докато той тръгва към футбола заради идола си Кака.

Кой може да изключи, че един ден той няма да може да последва стъпките на своя идол с фланелката с номер 22 на терена на Сан Сиро, в това, което би представлявало увенчаването на мечтата, култивирана от детството.

Leave a reply