Френски медии: Неймар не подновява с ПСЖ, заради Барса

Бъдещето на Неймар все още е във въздуха. Въпреки че до преди няколко дни се смяташе за сигурно, че бразилецът ще поднови своя договор с клуба до 30 юни 2025 година, сега ситуацията не изглежда толкова ясна.

Според информацията на „L’Equipe”, Неймар отлага подновяването на своя договор, тъй като съществува реална възможност да се върне в Барселона това или следващото лято.

Френското издание твърди от страна на Барселона и Лионел Меси оказват натиск върху Неймар, така че бразилецът да преосмили своето бъдеще и да облече отново екипа на каталунците.

Новият президент на Барселона Жоан Лапорта изглежда готов с опита си да върне Неймар на „Камп Ноу“.

„Върху Неймар се оказва почти ежедневен натиск да се върне в Барселона“, пише „L’Equipe”.

С оглед на икономическите трудности, които преживява Барселона, операцията по завръщането на Неймар на „Камп Ноу“ непременно трябва да стане чрез рязмана на играчи, нещо, което вече беше обмислено през лятото на 2019 година, когато каталунците предложиха на ПСЖ оферта от 130 милиона евро, плюс Иван Ракитич, Жан-Клер Тодибо и Усман Дембеле.

„L’Equipe“ настоява, че преди седмици Неймар е бил много ентусиазиран да остане в ПСЖ и да поднови своя договор с клуба, но сега обстоятелствата са променени.

Leave a reply