на италия

Феновете се завръщат по трибуните на финала за Купата на Италия

Ръководството на Серия А реши, че финалът за Купата на Италия между Аталанта и Ювентус ще се играе в присъствието на фенове.

Ювентус и Аталанта ще определят новия победител в тазгодишното издание на Купата на Италия на 19 май на стадион „Мапей“ в Реджо Емилия.

Шефовете на италианската лига решиха, че 20% от капацитета на стадиона ще бъде запълнен с фенове, така че 4000 привърженици ще присъстват на трибуните.

И двата отбора ще получат по 2000 билета за своите привърженици и със сигурност това ще бъде огромна стъпка към пълното завръщане на публиката на стадионите в Италия.

Италия беше сред най-засегнатите страни от пандемията от коронавирус и самото завръщане на футбола на Апенините беше голяма изненада през миналия сезон. В крайна сметка клубовете завършиха сезона без присъствието на публика.

Повече от година по-късно публиката отново ще бъде на трибуните и това със сигурност е добра новина за всички футболни фенове.

Финалът за Купата на Италия ще се играе в сряда от 22 часа.

През миналия сезон трофеят бе спечелен от Наполи. Ювентус е рекордьорът по спечелени купи на страната – 13, а Аталанта спечели единствения си трофей в това състезание през далечната 1963 година.

Leave a reply