ЦСКА започва във втория кръг в Лигата на конференциите

ЦСКА ще стартира във втория кръг на новоучредения турнир Лига на конференциите. Ясни са и голяма част от участниците на този етап, макар че все още не са известни кои са поставените и кои непоставените.

Коефициентът на „армейците“ е 8,000, осигурен най-вече благодарение на силното представяне през последния сезон и участието в групите на Лига Европа. Това вероятно ще осигури място на тима в урната на по-високо котираните отбори. Отборът с най-висок коефициент там е “Базел” (49,000), който именно бе изхвърлен от „червените“ в плейофа преди групите. След по-популярните участници тук са ФКСБ, ПАОК, АЕК и “Партизан”. Висок коефициент имат също така отбори от бившата СССР като “Астана”, “Карабах” и БАТЕ, пише “Монитор”.

“Локомотив” (Пд) е другият ни сигурен участник, който е с коефициент от 4,075. Той обаче най-вероятно ще бъде при непоставените, а това означава, че изброените по-горе силни съперници, са потенциални съперници на „смърфовете“. Варианти за опоненти на „черно-белите“ може да се окажат също така “Розенборг”, “Молде” и “Аполон” Лимасол, които са с по-висок коефициент от ЦСКА.

Въпреки че „червените“ са поставени и става дума за още едва втори кръг на Лига на конференциите, то дори на тази фаза има опасни съперници. Сред най-ниско поставените сигурни отбори на този етап са полските “Раков” и “Погон”, шведските “Елфсборг” и “Хакен”, както и казахстанските “Тобол” и “Шахтьор”.

Leave a reply