Потвърдено: ЦСКА маха тирето от името си още за дербито с Лудогорец

Предстои дългоочакван момент за привържениците на ЦСКА, тъй като съвсем скоро клубът ще премахне нашумялото тире от своето име (в момента по регистър се води ЦСКА-София). Това по всяка вероятност ще може да се случи още за дербито с Лудогорец, което е след седмица.

За това призна представителят на Гриша Ганчев – адвокат Станислав Тренфалиов. Той се появи на стадион “Българска армия” за събранието, но заради фактът, че никой друг от акционерите не дойде, е било взето решение сбирката да се проведе в офисите на Ганчев, информира “дспорт”.

“Никой от останалите акционери не се появи. Г-н Ганчев и г-н Инджов имаха изрично упълномощени представители. Те бяха информирани. Но никой не се появи и за това те взеха решение да проведат събранието в офисите на г-н Ганчев. В 9:30 да речем. Аз бях тук за събранието, тъй като съм упълномощен представител на г-н Ганчев.

“В точка “Разни” акционерите са взели решение да се промени името на клуба. Да се махне прословутото “тире” и ЦСКА да се върне старото име. От понеделник е възложено да започнем юридическата процедура за смяна името. Тя включва промяна на името съобразно решението, което са взели акционерите. Изготвяме документацията, внасяме я в Търговския регистър и сменяме името. Предполагам, че другата или по-другата седмица всичко ще е готово. За мача с Лудогорец, най-вероятно ЦСКА да е с оригиналното си име.

По темата с отказа на Ганчев и Инджов промяна няма, не е взето друго решение. Джирата, заедно с акциите и книгата са в касата на клуба в момента. Не е обсъждан въпрос съгласно Устава с 3/4 капитал, както те притежават, да се прехвърлят на трето лице. Тоест няма конкретно лице, на което да са решили да го прехвърлят. Но промяна в тяхната позиция няма.

Общото събрание е съвсем редовно, не извънредно. В точка “Разни” бе решено да се смени името. Смятам, че това има връзка с откупуването на емблемата и активите на фалиралото ПФК ЦСКА АД. В крайна сметка това е ЦСКА. Нормално е да си е с оригиналното име. Моите отношение с БФС са юричидески. Не знам дали са изпратили писмото. Надявам се да бъде изпратено. Очевидно европейската централа показва кой е ЦСКА” – сподели Трендафилов.

Leave a reply