Bukajo Saka

Четворно увеличение на заплатата за Букайо Сака

Арсенал е готов да увеличи четворно заплатата на Букайо Сака, за да задържи един от най-важните си играчи. Мениджърът Микел Артера постави за приоритет оставането на Сака в клуба.

Английската звезда получава 30 хил. паунда седмична заплата, което го прави един от най-нископлатените играчи на „Емиратс“. Клубът се готви да му предложи седмична заплата от 125 хил. паунда, за да приключи спекулациите около бъдещето на играча. Мениджърът каза, че трябва да запазят настоящия си най-важен играч на всяка цена, а за това е нужно голямо увеличение на заплатата на играча, който е един от най-желаните в първенството.

Мениджърите на Сака са уведомени, че „артилеристите“ са готови да направят този ход и да сключа нов договор с английския национал.

Настоящият договор бе сключен преди 20 месеца и му остават още две години. Развитието на играча принуди клуба да преоцени стойността му и да му предложи нова сделка, която да го изравни с другите звезди в състава. Дори Арсенал да не успее да се класира за Шампионска лига, това няма да се отрази на новия му контракт.

Leave a reply