Борусия Дортмунд спира английските си национали

Борусия Дортмунд няма да позволи на своите английски национали да пътуват до Острова по време на предстоящите световни квалификации, съобщава „Sport1“. Германският клуб се позовава на поредица от правила, за да избегне евентуалното заразяване на своите футболисти. Освен това от Борусия по този начин ще спестят и поставянето на въпросните играчи под 14-дневна карантина.

Борусия Дортмунд ще спре всички свои футболисти, които са извикани за лагерите на националните си отбори от червената зона, където има допълнителен риск заради откритите нови щамове на коронавирус.

Англия е една от тези страни, така че Борусия Дортмунд ще спази регламентите, наложени от ФИФА и няма да пусне Джейдън Санчо и Джъд Белингам.

Ако пътуват за лагера на Англия, двамата ще трябва след това да бъдат поставени под двуседмична карантина, спазвайки наредбите, които са наложени от германското правителство.

В случая със Санчо това е и превантивна мярка след претърпяната контузия, която ще го държи извън игра поне още няколко седмици.

Крилото вкара осем гола и има осем асистенции в 13-те изиграни досега мача през 2021 година. Той получи мускулна контузия в мача за Купата на Германия.

„Не знаем колко време ще отнеме възстановяването му, но предполагаме, че няма да е на разположение преди паузата“, коментира спортният директор на Борусия Михаел Цорк.

Leave a reply